|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Jak zyskać więcej złota za zwycięstwo?
bozrek - 9 Czerwiec 11, 14:35 Temat postu: Jak zyskać więcej złota za zwycięstwo? Witam gram już w twierdze dosyć długo ale mam mały problem mianowicie chodzi mi o potyczke, gdy zabijemy wrogiego lorda wysakuje nam na ekranie ze lord otrzymał 500 złota i tu jest moj problem np chciałbym dostac wiecej za zabicie ale nie wiem od czego to zależy czy od efektywnosci czy od czasu ataku, raz jak pamietam dostałem 6000 złota za lorda i nie wiem jak tego dokonałem . Zgóry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Lowcakur - 9 Czerwiec 11, 15:41
To zalezy od zasobnosci skarbca pokonanego. Najwiecej zlota wycisniesz z cesarza Fryderyka, o ile sie nie myle.
MaxMacior - 9 Czerwiec 11, 19:31
Lowcakur napisał/a: | To zalezy od zasobnosci skarbca pokonanego. Najwiecej zlota wycisniesz z cesarza Fryderyka, o ile sie nie myle. |
To zależy tylko i wyłącznie od tego ile ma kasy, zrobiłem eksperyment i wiedziałem, kiedy grałem jeszcze w Twierdze od czego to zależy i ile dostaniemy jeśli przeciwnik ma X złota. Dawno nie grałem i tego nie pamiętam.
Lowcakur - 9 Czerwiec 11, 19:57
MaxMacior napisał/a: | To zależy tylko i wyłącznie od tego ile ma kasy, zrobiłem eksperyment i wiedziałem, kiedy grałem jeszcze w Twierdze od czego to zależy i ile dostaniemy jeśli przeciwnik ma X złota. Dawno nie grałem i tego nie pamiętam. |
A kto jak nie Fryderyk ma najwiecej zlota?
Artxt123 - 10 Czerwiec 11, 09:11
Najwięcej złota można dostać w Extreme, kiedy wrodzy lordowie mają na start 120 tysięcy złota, moja największa zebrana sumka to chyba 60 albo 80 tyś.
bozrek - 10 Czerwiec 11, 10:25
łał nieżle ja miałem najwięcej 15k
MaxMacior - 10 Czerwiec 11, 14:35
Lowcakur napisał/a: | A kto jak nie Fryderyk ma najwiecej zlota? |
Troszkę odświeżyłem pamięć po walkach. Fryderyk ma prawo że jeśli sięgo zabije przeciwnik może dostać 500 złota, kiedy jest dużo wciśniętych graczy i mało ma złota na początek.
Lowcakur - 10 Czerwiec 11, 14:42
MaxMacior napisał/a: | Fryderyk ma prawo że jeśli sięgo zabije przeciwnik może dostać 500 złota, kiedy jest dużo wciśniętych graczy i mało ma złota na początek. |
?
valdar - 10 Czerwiec 11, 15:04
Tak jak mówili przedmówcy zależy to od ilości złota pokonanego. Najwięcej dostaniesz gdy pokonasz bota z jedną z najlepszych gospodarek (Opat,Fryderyk,Wilk,Emir) gdyż oni w szybkim czasie gromadzą duże ilości złota i oczywiście jeśli nakręcą gospodarkę. Zależy to też z jakim złotem przeciwnicy startują jeśli bot ma 40k złota (np.szczur ), a ty masz 2k to szybko niszczysz szczura i dostajesz sporo kasy na następnych. Przydaje się taka taktyka na niektórych misjach.
Attyla - 17 Czerwiec 11, 20:57
O ilę się nie mylę, to dostaje się 1/4 złota, które przeciwnik posiada w czasie zabijania go.
Jeżeli natomiast przeciwnik posiada mniej niż 2k złota, wtedy otrzymujemy 500.
mroczny38 - 17 Lipiec 11, 19:49
Ja jakoś dostałem 500 złota kiedy przeciwnik miał 0.
DonKamillo - 17 Lipiec 11, 20:46
Zawsze dostaje się minimum 500. Nawet jak ma 0.
mroczny38 - 18 Lipiec 11, 08:31
To coś w stylu nagrody za pokonanie wroga.
Rahnen - 23 Lipiec 11, 21:54
Lowcakur napisał/a: | MaxMacior napisał/a: | To zależy tylko i wyłącznie od tego ile ma kasy, zrobiłem eksperyment i wiedziałem, kiedy grałem jeszcze w Twierdze od czego to zależy i ile dostaniemy jeśli przeciwnik ma X złota. Dawno nie grałem i tego nie pamiętam. |
A kto jak nie Fryderyk ma najwiecej zlota? |
raczej Opat z tego co wiem jest on najbogatszym przeciwnikiem
TwierdzaBoss - 15 Lipiec 12, 18:29
ja mam tylko np. 506 zł.
[ Dodano: 15 Lipiec 12, 18:30 ]
Lowcakur napisał/a: | MaxMacior napisał/a: | To zależy tylko i wyłącznie od tego ile ma kasy, zrobiłem eksperyment i wiedziałem, kiedy grałem jeszcze w Twierdze od czego to zależy i ile dostaniemy jeśli przeciwnik ma X złota. Dawno nie grałem i tego nie pamiętam. |
A kto jak nie Fryderyk ma najwiecej zlota? |
salladin
|
|