|
StrongholdNet - forum graczy Stronghold Największe polskie forum o grach z serii Stronghold. |
 |
Stronghold Crusader, Warchest i Extreme - Taktyka
qba124 - 5 Czerwiec 09, 12:00 Temat postu: Taktyka Jaką taktykę stosujecie by pokonać przeciwnika?
jankes1124 - 5 Czerwiec 09, 12:23
Zdaje mi się, ze był taki temat na forum. A jeśli nie to podobny...
Ja stosuje zbrojnych, HA i katapulty. Staram się atakować przeciwnika z dwóch stron(jeśli to mozliwe)...
Percival - 6 Czerwiec 09, 09:59
Nie wiem do końca czy to dobry temat. Myślę, że nie powinniśmy zdradzać swojej taktyki. Ja swojej nie zdradzę. Ale do was należy oczywiście decyzja.
jankes1124 - 6 Czerwiec 09, 20:20
W każdej chwili można taktykę zmienić. Ja przecież tylko tą strategią nie gram, są jeszcze inne...
qba124 - 9 Czerwiec 09, 16:06
ja najpierw atakuje ha, potem podpalam zamek(budynki), a na koniec pałkarzami lub assasynami...
The Headhunter - 9 Czerwiec 09, 19:12
Ja stosuje na początek trebusze na mury po rozwaleniu murów wjazd pałkarzami od obu stron bądź od jednej słabej i na króla
Acrobot - 11 Czerwiec 09, 11:27
Ja mam dwie taktyki. Są proste, ale zawsze skutkują.
1. Na słabych przeciwników: Tylko assasyni! W zależności od tego jak słaby jest bot "dobieram" ich ilość. Parę minut zbierania armii i wystarczy.
2. Na lepszych (słowo "dobrych" byłoby kłamstwem) przeciwników:
a) Ok. 100 HA biega dookoła murów zabijając głównie machiny oblężnicze i jednostki przzed zamkiem
b) Kiedy maleje ich ilość(konnych łuczników) wysyłam z 4 wieże oblężnicze
c) W połowie ich drogi wysyłam do przodu 200 pałkarzy, którzy robią rozróbę na murach i idą na lorda
d) jak sie pozabijają mam w rezerwie ze 100 assasynów
Wiem, że ilość jednostek może wydawać sie bardzo duża, ale wolę mieć ubezpieczenie niż potem wczytywać i dorabiać kolejne.
speeder11 - 11 Czerwiec 09, 14:14
W Multiplayer oczywiście taktyki nie zdradzę, ale na single (rzadko teraz gram)to:
- Z 80 HA + 40 tarcz
- Z 15 katapult
- No i asasyni
ponceriusz - 11 Czerwiec 09, 17:35
Ja na single nie używam HA i asasynów, bo wtedy jest za łatwo, żadnej przyjemności z gry nie ma. Rozumiem żeby tak robic na multi, ale na single...
speeder11 - 11 Czerwiec 09, 19:44
Lol... Asasyni i HA to zwykłe jednostki Oo... Zagraj samemu na wiecej botow i mniej kasy dla siebie, to wtedy ci nie bedzie za latwo...
P.S: Twój podpis jest żałosny...
ponceriusz - 12 Czerwiec 09, 18:01
jak mam mało kasy na początek, to niepraktycznie jest robic najemników... (przynajmniej jak nic nie zmieniam w taktyce)
PS I z tym podpisem to tylko mi to mówisz... Wiele osób, z także tego forum ma w podpisie teksty na poziomie pszedszkola...
jankes1124 - 13 Czerwiec 09, 08:29
ponceriusz napisał/a: | pszedszkola... |
Sprawdź sobie najlepiej pisownię.
ponceriusz napisał/a: | Ja na single nie używam HA i asasynów, bo wtedy jest za łatwo, |
To jakim sposobem Ty grasz? Atakujesz włócznikami, żeby było ciekawie?
Do każdych ataków, czy szturmów korzystam z najemnych HA...
Templariusz - 13 Czerwiec 09, 15:44
Ja zawsze używam jednostek europejskich, ze względu na wygląd, siłę i sentyment. Czasami podpieram się ha w ataku, ale tak naprawdę większą siłą moim zdaniem są kusznicy schowani za tarczami.
speeder11 - 13 Czerwiec 09, 16:11
Templariusz, dawniej na multiplayer kusznicy+tarcze to była potęga
Templariusz - 13 Czerwiec 09, 20:37
Jeszcze nie grałem na multi, ale wierzę Ci. Wiem jakie potrafią zrobić spustoszenie na murach w walce z komputerem. Niestety jeszcze nie poczułem smaczku walki z graczem więc nie wiem czy była jakaś taktyka obronna na tego typu taktykę ataku. Wiem, że na pewno musieli by być wspierani, np. przez pikinierów, żeby uniknąć ataku rycerzy.
|
|