Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Nizar zdecydowanie jest przykładem prawdziwego partyzanta. Gród prezentuje się ślicznie również jak ilość łuczników na basztach. Preferuje gospodarcze nękanie wroga.
Moim zdaniem lepszy jest Emir. Dlaczego?
- gospodarka porównywalna do Nazira
- częste mocne ataki
- pomoc jako sojusznik
- całkiem ciekawa obrona
Ale nizar nie robi mangonell, więc mozna go naparzac katapultami i trebkami a on może najwyżej posłać kilku łuczników, to samo z podpaleniem mu ''zamku'' balistami ogniowymi i niewolikami gdy nie zdąży otoczyć sobie siedziby. To ode mnie. A jeśli chodzi o emira to ma taką sobie obrone ale lepszą od Nizara. Co do ataku to jestem za Emirem ponieważ:Duuuuuuuuuuużo zbrojnych, HA, no i SPRZĘT OBLĘŻNICZY. Nazir atakuje assasynami, fajnie choć dość nudno. Owszem potrafi zaskoczyć ale tak czy inaczej jest taki sobie....
Gra w: Strongold Crusader, Stronghold Legends
Wysłany: 12 Styczeń 10, 15:41
Lordzik napisał/a:
Nizar Cichy
Emir Omar
dla mnie nizar jest troche gorszy
Napisz dlaczego.
Żeby nie było spamu:
Emir:
+Dobra obrona
+Dobry atak
+Atakuje konnymi łucznikami
-Używa tylko jednostek arabskich
-Ogólnie jest słabym przeciwnikiem (Można go porównać do Wieprza)
Nizar:
+Dobra obrona
+Ataki mogą zdenerwować ==> Pomimo, że tylko assasyni
+/-Ogólnie jest średnim przeciwnikiem (Można go porównać do Szeryfa... może trochę gorszy)
-Kiepski zamek... może bardziej wyspa
Według mnie lepszy jest Nizar, chociaż są na tym samym poziomie.
Gra w: Stronghold, Stronghold Crusader
Wysłany: 13 Styczeń 10, 16:07
moim zdaniem ataki nizara mogą wnerwić tylko jeśli nie ma się wykopanej fosy, bądź znajduje się na wzgórzu (przykład: misja 60 Cud) Jeśli ma się oblany zamek nie ma się czym martwić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum