Na forum.stronghold.net.pl wykorzystujemy ciasteczka. Jeśli jeszcze nie masz dość tego typu komunikatów, więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies. zamknij
Wysłany: 21 Lipiec 11, 21:41 Krzyżowcy czy arabowie? Kto silniejszy?
Co sądzicie o krzyżowcach i arabach? Czy szachowie arabscy są silniejsi? a może lordowie krzyżowcy? Jakie jednostki używacie? Wyrażajcie się na ten temat.
Ostatnio zmieniony przez Kacper 31 Lipiec 11, 14:43, w całości zmieniany 1 raz
Gra w: SHC
Wysłany: 22 Lipiec 11, 07:59
Hmm... z jednej strony Szach arabski szybciej atakuje ale ma mniej życia(czyt. łatwiej się go zabija), natomiast Lord Krzyżowiec atakuje powoli ale trudniej go zabic. Używam obu typów jednostek od łuczników, aż po ryczerzy, od niewolnikow do miotaczy... Takie pomieszanie jednostek daje ci możliwość obrania różnych strategi.
_________________ Get ready for a nuclear attack. Thousands of tears shed, suffering and pain!
Ok to może ja dodam cos od siebie:
Krzyzowcy są wytrzymalsi od arabów, ale arabowie są zas szybsi
Ja używam krzyzowców bo sa bardziej opłacalni. Na poczatku gry zwykle rekrutuje arabskich łuczników, dopiero póżniej rozpoczynam produkcję broni.
W multiplayerze napewno częściej używa się arabów niż krzyżowców (chodzi mi o HA, asasynów i niewolników) przecież w multi arabowie to podstawa a krzyżowców używa się tylko do ostatecznego ataku.
Gra w: 1 Deluxe, Crusader, 2, Extreme
Wiek: 29 Posty: 67 Skąd: Ostrów Wielkopolski Medale: Brak
Wysłany: 1 Marzec 12, 21:23
Arabscy najemnicy nadają się tylko na "szybką grę", lub łatwie zadania, np podpalenie, zwrócenie uwagi, czy szybka obrona zamku. Jednostki w miarę dobre, ale tylko gdy dysponuje się dużym złotem, na dalszą mete proponuje krzyżowców, są silniejsi, wytrzymalsi (choć arabscy łucznicy od europejskich są lepsi). Kusznicy ponad wszystko.
Gra w: Deluxe i SC
Wysłany: 4 Marzec 12, 13:44
ImpPoland, mylisz się. Łucznicy arabów są praktycznie tacy sami jak europejscy łucznicy. Ja nie zauważyłem różnicy między nimi ale jeśli któryś z nich jest lepszy to europejscy. Chyba mają leciutko lepszy zasięg.
Ja nigdy nie używam arabskich jednostek. Wolę krzyżowców gdyż mimo ich powolności można przełamać wroga jednym, decydującym atakiem.
Gra w: SH,SH:C,(SH2,SHL) Gothic 1-3, AC, AC2, AC:B
Wiek: 25 Posty: 12 Skąd: Ptaszkowa, Nowy Sącz Medale: Brak
Wysłany: 4 Marzec 12, 19:14
Ja w większości ataków używam pikinierów poprzedzonych HA.
Czyli taka mieszanka
Osobiście wolę Europejczyków.
Z arabów najczęściej używam asasynów i HA.
_________________ "Rodzimy się by żyć, żyjemy by umierać"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum